Landsby i klyngen

Højmark

I Højmark sogn bor der 796* indbyggere, heraf cirka 300* i landsbyen, som er omgivet af landbrug, plantage og hede med kig til Ringkøbing Fjord og kun 30 minutters kørsel fra Vesterhavet.

Højmark er centralt placeret i forhold til mange arbejdspladser i Videbæk, Ringkøbing og Skjern. Højmark har en grøn og stærk faglig Børneverden, hvor fokusområder bl.a. er ”fra jord til bord” samt fysisk og psykisk trivsel. Der er både natur- og almindelige dagplejere, børnehave, skolefritidsordning samt friskole til og med 9. klasse. 

I Højmark er der mulighed for at dyrke gymnastik, håndbold, badminton, Dance Fit, Indoor Cycling, løb, fitness, fiskeri og skydning. Da fritidsaktiviteterne ligger i forbindelse med børnehave og skolefritidsordning kan børnene sendes direkte til aktiviteterne. 

Der er også Højmark Samlingshus med kok, festlokaler og 2 haller, jagtforening, en pensionistforening og en juniorklub. Energien og fællesskabet i Højmark kommer særligt til udtryk i forbindelse med sommerfesten, fastelavn, fællesspisning og delebils-ordningen.

Tæt på Højmark ligger legelandet i trækronerne WOW park. Højmark arrangerer også – i samarbejde med nabolandsbyen Lem – Running Dinners.

* Alle indbyggertal kommer fra sogn.dk

hojmarkweb.dk Faciliteter i klyngen

Landsbyklyngens

5 landsbyer

Lem

Stauning

Dejbjerg

højmark

Velliing