Landsby i klyngen

Velling

I Velling, ved kanten af Ringkøbing Fjord og kun 10 minutters kørsel fra Ringkøbing, bor der 1308* personer, hvoraf ca. 700* bor i Heboltoft, Baneleddet og Højvangen der er sammenbygget med Ringkøbing.

I Velling er der en købmand, en økologisk gårdbutik, to dagplejere, fribørnehave med skolefritidsordning, som hører under Velling Friskole, hvor der undervises til og med 8. klassetrin.

I Velling Ungdoms- og Idrætsforening er det muligt at dyrke petanque, badminton, volleyball, fodbold, gymnastik, svømning, yoga og kajak. 
Herudover er der en aktiv grundtvisk orienteret kirke, et kor, en seniorklub og en jagtforening.

I Velling ligger også Fjordvang Efterskole og Vestjyllands Højskole. I tilknytning til højskolen kan du også finde Forundringens Have med fælleshaver. Endvidere Studedriverkroen – Røde Kro, som er et lokalmuseum 

Der er en stor animalsk produktion, hvoraf en stor del er økologisk, hele 7 ridehaller, en maskinfabrik – og en del håndværksvirksomheder.

Der er et godt udbygget vandrestisystem, og hele tre shelterpladser, hvoraf den ene ligger ved et kajanlæg i Venner å, hvorfra der drives en del fritids fiskeri på fjorden.

* Indbyggertal fra sogn.dk

Velling.eu Faciliteter i klyngen

Landsbyklyngens

5 landsbyer

Lem

Stauning

Dejbjerg

højmark

Velliing